MESEC UNIKATNE SLOVENSKE MODE 2016

PREDSTAVITEV SODELUJOČIH na MESECU UNIKATNE SLOVENSKE MODE, NOVEMBER 2016 v GALERIJI KREATIVNIH | #7

FilcMAM

 

FilcMAM sta dve prijateljici: Dobruša geologinja, in Karmen kmetijska inženirka. Začelo se je pred tremi leti, zaradi darila v obliki volne za polstenje. Dobruša je izdelala svoje prve copate in s tem za polstenje navdušila tudi Karmen. Je gonilna, vztrajnostna sila filcMAM, snovalka, oblikovalka, oglaševalka, fotografinja in še kaj. Karmen je natančno oko, ki ne spregleda niti najmanjše napake in ki vztrajno sledi vsem idejam, ki se porajajo v Dobrušini glavi.
Obe sicer obvladata vrsto ročnih spretnosti (šivanje, pletenje, kvačkanje), vendar s polstenjem (filcanjem) najlažje izrazita svojo kreativnost. Najprej sta bili “copatarici” in še vedno z največjim veseljem izdelujeta polstene copate po meri. V teh nekaj letih kar ustvarjata, so nastali številni copati z različnimi motivi, ki jih večinoma jemljeta iz narave ali včasih iz likovnih stvaritev prijatelja, akademskega slikarja.

Vsak par copat oblikujeta in izdelata skupaj (vsaka en copat), kar pomeni najmanj štiri ure nenehnega glajenja, drgnjenja, tolčenja… Zaradi tega so copati izredno obstojni in kompaktni. Nato so nastajali tepihi, torbe, blazine, nakit, lučke, posode, mobili, jabolka… Posebnost so Transformer torbe. To so torbe iz dveh delov, prilagodljive, lahke in nosljive na več načinov. Tukaj so še zabavni obeski in broške v obliki ustnic, oči, … Posebna zgodba so klobuki. Ti so posebna Dobrušina ljubezen. In tako so nastajali klobučki, kape, baretke itd., ki niso preveč drzne, ne pa tudi vsakdanje, predvsem pa so nosljive, neobčutljive in trpežne.

Njuni izdelki bodo predstavljeni tudi na prihajajoči modni reviji, ki bo 25.11.2016 v kavarni in lounge bar NANA na Glavnem trgu v Mariboru. V živo pa si izdelke lahko ogledate in kupite že predčasno v GALERIJI KREATIVNIH na ekskluzivni prodajni razstavi od 7.11.2016 do 5.12.2016.
Vabljeni!

X