Pogoji poslovanja

Dobro je vedeti... preberite si pogoje poslovanja.

1. POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE

 

 

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine GALERIJAKREATIVNIH.SI, pravice uporabnika in poslovni odnos med kupcem in ponudnikom.

Pogoji poslovanja spletne trgovine WWW.GALERIJAKREATIVNIH.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),s priporočil Gospodarske zbornice Slovenija (GZS) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino www.galerijakreativnih.si upravlja podjetje Nina Šraj s.p., Poslovno svetovanje, organizacija in druge storitve, Cankarjeva 19,2000 Maribor, Slovenjija, ID za DDV: 17500397 (po 1. odstavku 94. člena zakona o DDV nismo davčni zavezanec), Matična št: 6352243000 (v nadaljevanju »ponudnik«) .

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine GALERIJAKREATIVNIH.SI. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev  v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Izvod pogodbe, ki je v obliki računa, prejme kupec na dom skupaj s kupljenim izdelkom.


DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
 • kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,
 • bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,
 • ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
 • morebitnem stroške dostave,
 • podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve,
 • pravico o odstopu od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • časovno veljavnost ponudbe in cene,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Upravitelj spletne trgovine GALERIJAKREATIVNIH.SI je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varnost svojega uporabniškega imena in gesla mora poskrbeti tudi uporabnik, saj je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov.

Za potrebe poslovanja in izpolnitve naročila spletna stran GALERIJAKREATIVNIH.SI zbira naslednje podatke uporabnika (kupca):

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnih straneh GALERIJAKREATIVNIH.SI.

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo.


ODGOVORNOSTI

 

Ponudnik se obvezuje da se bo po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh spletne trgovine GALERIJAKREATIVNIH.SI. Kljub trudu se lahko zgodi, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti vseh spreminjajočih podatkov na straneh spletne trgovine, kot so razpoložljivost artiklov, cena ali rok dobave idr. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oz. bo poizkusil ponudit rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Fotografije prodajnih artiklov so simbolične. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti točne in natančne fotografije, le te ne predstavljajo dejanske lastnosti izdelka.


CENE

 

Za vse uporabnike spletne trgovine GALERIJAKREATIVNIH.SI veljajo enake cene, ki so izražene v evrih (€) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po 1. odstavku 94. člena zakona o DDV nismo davčni zavezanec.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Upravljalec strani, cene izdelkom postavi po navodilih izdelovalca. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Cena izdelka stopi v veljavo z njeno objavo.

V primeru, da se cena spremeni v času obdelave naročila ali da je podatek o ceni napačen, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oz. bo poizkusil ponudit rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Ker v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI v večini ponujamo unikatne izdelke (artikle), pomeni, da so na voljo le po en kos. V primeru, da izdelka ni več na zalogi, ponudnik kupca o tem pisno obvesti, mu omogoči odstop od nakupa oz mu v najkrajšem možnem času po naročilu da izdelati nov izdelek. Ker gre za ročno izdelane in avtorske unikate, lahko pri naročenem izdelku pride do majhnih odstopanj.

Popusti, promocijske kode in druge ugodnosti se ne seštevajo.


NAROČILO, NAKUP IN POTRDITEV NAROČILA

 

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V kolikor naletite na težave pri oddaji naročila nas kontaktirajte na info@galerijakreativnih.si. Vse morebitne napake pri oddajanju naročila lahko sproti popravljate dokler ni naročilo dokončno oddano. V primeru, da je bilo naročilo že oddano in ste napako odkrili naknadno, nas o tem obvestite na e-naslov info@galerijakreativnih.si.


POSTOPEK NAKUPA

 

V spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI lahko nakupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Pregled košarice je uporabniku dostopen ves čas brskanja po spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila, z možnostjo pomika po spletnem naročilu ter možnostjo dodajanja in odstranjevanja izbranih izdelkov. Kupec dobi povzetek opravljenega naročila na svoj elektronski naslov. Registrirani uporabniki na spletni strani galerijakreativnih.si imajo dostop do podatkov o vseh naročilih oz. nakupih. Ponudnik bo hranil vsebino naročil tako registriranih kot neregistriranih uporabnikov.

 1. NAROČILO SPREJETO
  Po oddaji naročila kupec prejme povzetek naročila po elektronski pošti in obvestilo, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Registriranemu kupcu so na strani moj račun vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 1. NAROČILO V OBDELAVI
  Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo in dobi status »v obdelavi«. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.
 2. NAROČILO ZAKLJUČENO
  Ponudnik v dogovorjenem roku odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Po odposlanem paketu dobi naročilo status »zaključeno«. Kupec za kupljeno blago prejme račun, ki je priložen pošiljki.

Trudili se bomo, da je zaloga izdelkov v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI posodobljena, vendar se ob istočasni fizični prodaji v poslovalnici GALERIJA KREATIVNIH lahko zgodi, da pride do napak ali do nakupa izdelka v istem trenutku. Tako se lahko zgodi, da želenega izdelka ni na zalogi. V tem primeru ponudnik kupca o tem telefonsko ali po e-mailu obvesti, mu omogoči odstop od nakupa oz. mu v najkrajšem možnem času po naročilu da izdelati nov izdelek. Ker gre za ročno izdelane in avtorske unikate, lahko pri naročenem izdelku pride do majhnih odstopanj. Ponudnik lahko v namene preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno številko.


NAČINI PLAČILA

 

Kupec način plačila izbere v procesu nakupa.

Plačilo v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI lahko opravite:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu v poslovalnici GALERIJA KREATIVNIH, Gosposka 5, 2000 Maribor
 • po povzetju (z gotovino ob prevzemu poslane pošiljke)
 • po ponudbi ali predračunu (z nakazilom na TRR račun podjetja Nina Šraj s.p.)
 • preko sistema Paypal

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški in navodili, kako izdelke vrniti in s tem odstopiti od pogodbe, v kolikor je to potrebno in možno.

Vsi izdani računi se hranijo na sedežu podjetja. Stranka lahko kadarkoli zahteva svojo kopijo računa preko naslova info@galerijakreativnih.si.


DOSTAVA

 

Kupec se pred zaključkom nakupa odloči o načinu dostave izdelkov. Seznanjen je, da z dostavo nastanejo stroški, ki se prištejejo h končnemu znesku nakupa.

Izbira lahko med naslednjimi načini dostave oz. prevzema:

 • osebnim prevzemom brez doplačila (prevzem je možen v trgovini GALERIJA KREATIVNIH, Gosposka 5, 2000 Maribor)
 • dostava po pošti (plačilo poštnine po predračunu)
 • plačilo z gotovino po povzetju (plačilo se izvede pri dostavi izdelkov)

 

Izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli pri naročilu.

Strošek dostave zaračuna Pošta Slovenije v skladu z njihovim veljavnim cenikom.

V kolikor vas ob dostavi pošiljke ne bo na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na pošti ali se dogovorite za ponovno vročitev.

Pri plačilu z gotovino po povzetju nastane dodatni strošek 0,99€, ki ga ob dostavi zaračuna Pošta Slovenije.

Ponudnik se obvezuje naročene izdelke primerno zapakirati in odposlati pravočasno v roku dobave najkasneje 7. delovni dan po prejemu naročila oziroma plačila.

Rok dostave izdelkov, ki so na zalogi, je do največ 7 delovnih dni po prejemu plačila oz. sprejemu naročila, razen če je drugače dogovorjeno. V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali rokom dostave, ponudnik kupca o tem obvesti in z njim dogovori podaljšanje roka dostave ter mu ponudi odpravo napake oz. rešitev, ki bo v obojestransko korist ali mu omogoči odstop od pogodbe (nakupa).

Rok dostave naročenih izdelkov po meri oz izdelkov, ki niso na zalogi, je do največ 120 delovnih dni po prejemu plačila oz. sprejemu naročila, razen če je drugače dogovorjeno. V primeru težav z dobavo izbranega izdelka ali rokom dostave, ponudnik kupca o tem obvesti in po potrebi z njim dogovori podaljšanje roka dostave izdelka ter mu ponudi odpravo napake oz. rešitev, ki bo v obojestransko korist ali mu omogoči odstop od pogodbe (nakupa).


GARANCIJA

 

Garancija izdelkov v spletni trgovini GALERIJAKREATIVNIH.SI se razlikuje od izdelovalca do izdelovalca in je navedena na računu. Kupec lahko garancijo uveljavlja samo na osnovi predložitve računa.


VRAČILO BLAGA

 

V primeru nezadovoljstva z izdelkom ima kupec v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka pisno obvesti ponudnika preko e-naslova info@galerijakreaativnih.si, da odstopa od pogodbe (nakupa) in mu pri tem ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Obvestilu o odstopu mora obvezno priložiti kopijo računa. V roku 30 dni po pisnem odstopu mora kupec izdelke v nespremenjeni količini, nepoškodovane, nerabljene in v originalni embalaži poslati na naslov GALERIJA KREATIVNIH, Nina Šraj s.p., Gosposka 5, 2000 Maribor. Stroške, ki nastanejo ob vračilu izdelka, v celoti poravna kupec. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu povrnil kupnino izdelka v celoti v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu pogodbe na posredovan TRR. Ponudnik si pridružuje pravico, da vračilo kupnine zadrži dokler ne prevzame vrnjenega izdelka ali prejme dokazila o poslanem vračilu.

V primeru, da si kupec da izdelati izdelke po meri (po naročilu), odstop od pogodbe (nakupa) ni mogoč.

V primeru neustreznosti izdelka lahko kupec uveljavlja pravico do reklamacije izdelka. Za uveljavljanje reklamacije je potrebno predložiti izdelek in pisno izjavo, ki mora vsebovati:

 • točno navedbo izdelka ali več izdelkov,
 • točen opis napake, ki se reklamira,
 • priložen mora biti original račun od nakupa izdelka.

Kupec mora ponudniku omogočiti pregled reklamacijskega izdelka. Ponudnik najkasneje v roku 8 dni odgovori na kupčevo pisno reklamacijo. V kolikor je reklamacija upravičena, ponudnik kupcu ponudi odpravo napake oz. rešitev, ki bo v obojestransko korist ali mu omogoči odstop od pogodbe (nakupa).


AVTORSKE PRAVICE

 

Vsebine objavljene na spletni strani GALERIJAKREATIVNIH.SI,  kot so besedila, slike, video posnetki in drugo so last ali avtorsko delo distributerjev ali ponudnika in jih je prepovedano kopirati, reproducirati, spreminjati ali kako drugače uporabljati. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine in je lahko predmet sprožitve pravnih postopkov.


INFORMACIJE

 

V kolikor imate vprašanja ali težave pri oddaji naročila nas kontaktirajte na e-naslov info@galerijakreativnih.si ali na telefonsko številko 041 226 077. Dosegljivi smo vsak delavnik od 10:00 do 17:00 in vikendih od 10:00 do 13:00.


REŠEVANJE SPOROV

 

Morebitne pritožba ali reklamacije lahko kupec pošlje na e-naslov info@galerijakreativnih.si. Ponudnik se zavezuje, da bo v roku osmih dni kupcu potrdil prejem e-maila in ga vseskozi obveščal o poteku izvajanja postopka. Spori, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi s spletno trgovino galerijakreativnih.si se rešujejo sporazumno. V primeru, ko to ni možno se spori rešujejo pred  za to pristojnim sodiščem v Mariboru.

2. POGOJI POSLOVANJA FIZIČNE TRGOVINE

S temi splošnimi pogoji se določi pravno razmerje med ponudnikom (GALERIJA KREATIVNIH) in uporabnikom, ki določa pogoje uporabnine predstavitvenega prostora proti plačilu.

 • Obdobje uporabnine se določi s pogodbo. Uporabnik se zaveže, da bo predstavitveni prostor uporabljal najmanj 1 teden (7 dni). Po preteku pogodbe ima uporabnik 30 dni časa, da prevzame razstavljene izdelke. Če v času 30 dni izdelkov ne prevzame si pridržujemo pravico, da jih obdržimo in prodamo. S kupnino poravnamo stroške, ki so nastali s hrambo le teh, višek kupnine pa doniramo Društvu za promocijo humanitarne dejavnosti Humanitarček.
 • Uporabnino, uporabnik poravna na osnovi izstavljenega računa ob sklenitvi pogodbe z gotovino ali jo po prejetju fakture nakaže na transakcijski račun ponudnika, ki je naveden na izstavljenem računu.
 • Uporabnik jamči, da so vsi razstavljeni izdelki izključno njegova last in so prosti avtorskih ter lastniških pravic drugih in niso ukradeni.
 • Ponudnik si pridržuje pravico do odstranitve razstavljenih izdelkov s predstavitvenega prostora, pri katerih se pojavi sum, da niso v skladu s prej navedenim.
 • Vsi razstavljeni izdelki morajo biti v brezhibnem stanju. Uničene, pokvarjene, poškodovane ali umazane izdelke ne sprejemamo.
 • Ponudnik ima pravico razstavljene izdelke prodajati na osnovi predhodno sklenjene komisijske pogodbe. Ponudnik predstavitvenega prostora ne odgovarja za stvarne napake razstavljenih izdelkov. Za vse reklamacije in dodatna vprašanja glede predstavljenih izdelkov je odgovoren uporabnik prostora. V primeru dodatnih vprašanj kupcev, ponudnik stranki posreduje kontakt uporabnika.
 • Pravice uporabnika so, postavitev in aranžiranje zakupljenega prodajno-predstavitvenega prostora in lastnih izdelkov ki so na njem predstavljeni, izven odpiralnega časa GALERIJE KREATIVNIH, vsak dan od 8ih do 10ih, po predhodni najavi prihoda, razen v nedeljo in med prazniki, ko je GALERIJA KREATIVNIH zaprta, ali po dogovoru.
 • Uporabnik ne sme razstaviti živih, pokvarljivih, strupenih in nevarnih izdelkov.
 • Koriščenje predstavitvenega prostora je dovoljeno samo uporabniku.
 • Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve razstavnih izdelkov po lastni presoji.

Splošni pogoji uporabe predstavitvenega prostora so v sladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Morebitni spori se rešujejo pri zato pristojnem Okrajnem sodišču v Mariboru.