Varovanje osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov skladno z GDPR

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Podjetje Nina šraj s.p. in njena poslovna enota – trgovina GALERIJA KREATIVNIH (»GALERIJA KREATIVNIH« ali »mi«), se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja.
Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju GALERIJA KREATIVNIH, Nina Šraj s.p.in njeni pooblaščeni podizvajalci, vsem tem pa je dostop omejen izključno na obseg in namen, potreben za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

 


 

  1. Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Upravljavec vaših osebnih podatkov smo podjetje Nina Šraj s.p., Poslovno svetovanje, organizacija in druge storitve, Cankarjeva ulica 19, 2000 Maribor (davčna številka: 17500397; matična številka: 6352243000).

Svojo prodajo izvajamo preko spletne trgovine www.galerijakreativnih.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) in v fizični trgovini (GALERIJA KREATIVNIH, Gosposka ulica 5, 2000 Maribor). Pri prodaji izdelkov poudarjamo oseben in iskren dostop, vse odločitve pa sprejemamo v skladu z vrednotami podjetja, ki so skrbnost, natančnost in odgovornost do svojih strank. V skladu s svojo etiko delujemo tudi na področju varovanja podatkov naših strank, saj se zavedamo zaupanja, ki nam ga stranke s predajo teh podatkov polagajo v roke, in odgovornosti, ki nam jo ti podatki prinašajo. Pri obdelavi osebnih podatkov se zato zavzemamo za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Nina Šraj s.p., ki jih vrednotimo kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo za namen tehnične podpore. To so:

 

  • izvajalci spletnega oglaševanja na Facebook-u in Instagram-u;
  • vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov
  • razvijalci in uvajalci programskih rešitev;
  • dostavna služba Pošte Slovenije;
  • državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

 

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji.

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi ne razkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

 


 

  1. Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemamo na naslednje načine:

  • Ob prijavi na e-novice preko obrazca na spletni strani galerijakreativnih.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki samodejno oz. s pomočjo aplikacije MailChimp v roku 1 dne prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
  • Ob prijavi na e-novice prek fizičnega obrazca v naši poslovalnici GALERIJA KREATIVNIH, Nina Šraj s.p.(Ciril-Metodov trg 13, 1000 Ljubljana). Prodajno osebje podatke vnese prek spletnega vmesnika v glavno elektronsko bazo podatkov.
  • Z registracijo na spletni strani galerijakreativnih.siprek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 1 tedna prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
  • Ob uporabi spletne strani galerijakreativnih.si in vseh njenih podstraneh. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
  • Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti, pri čemer je uporabnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
  • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
  • Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.
  • Katere podatke pridobivamo?

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

  • e-naslov za prijavo na e-novice
  • uporabniško ime in geslo;
  • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, mobilna številka);
  • dodatni podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, davčna številka, naslov za dostavo in izstavitev računa);
  • podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);
  • osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;
  • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami;
  • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani GALERIJA KREATIVNIH, Nina Šraj s.p.in Instagram profila @galerija_kreativnih
  • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij;
  • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

 


 

  1. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiramo za naslednje namene:

  • obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti;
  • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka);
  • prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali jih izrazite osebno v naši poslovalnici;
  • upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.);
  • izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);
  • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili;
  • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);
  • preverjanje identitete v izogib goljufijam;
  • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;
  • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook in Instagram);
  • administrativno upravljanje na spletni strani;
  • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko;
  • Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

 


 

  1. Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).
Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmemo iz obiska spletne strani, so zato varni; da bi prišli do natančnih podatkov, bi od vas potrebovali osebno dovoljenje (npr. posredovanje e-maila za prijavo na e-novice).

Vse svoje osebne podatke, ki smo jih pridobili tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@galerijakreativnih.si.

a) Spletni piškotki
Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke. Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani. Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa jih uporabimo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani (na primer pomnjenje informacij o vašem uporabniškem računu, da vam jih ob naslednjem obisku strani ni treba ponovno vnesti), za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v naši spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Večina strani v naši spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki nam omogoča, da vas prepoznamo kot vračajočega obiskovalca.

Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”).

b) Prijava prek družabnih medijev
Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot sta družabni omrežji Facebook in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in izdelkov Trgovine GALERIJ KREATIVNIH na podlagi dejavnosti uporabnika na naši spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

 

c) Google analitika
V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

 

d) Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki
Uporabniki lahko na spletni strani oddate mnenja o izdelkih. Pri tem se od vas zahteva naziv, ki si ga lahko izberete po lastni presoji in je nato tudi javno objavljen – priporočamo, da v tem primeru v namen varovanja osebnih podatkov ustrezno izberete naziv, s katerim želite biti prikazani. Ob objavi komentarja je zahtevan tudi e-mail naslov, ki pa ni javno prikazan. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za promocijske namene objavljeno na Facebook ali Instagram profilu Trgovine GALERIJA KREATIVNIH.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob spletnem naročilu).

 


 

  1. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

 


 

  1. Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

  • v e-novici kliknete na povezavo »Odjavi me« v nogi;
  • pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na info@galerijakreativnih.si pripisom »Odjava«;
  • pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Nina Šraj s.p., P.E.: GALERIJA KREATIVNIH, Gosposka ulica 5, 2000 Maribor s pripisom »Odjava«;

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 8 delovnih dni.

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

 


Politika zasebnosti podjetja Nina Šraj s.p. in njene poslovne enote – trgovine GALERIJA KREATIVNIH začne veljati z dnem 25.5.2018.

 

Prikaži
X