CVETLIČNI MED


Naravni čebelji med nabran iz pomladnega nektarja cvetov.


Med predstavlja za človeka vir sladkorjev, encimov, vitaminov, beljakovin in aminokislin ter mineralnih snovi. Naš med je nabran v neokrnjeni naravi gričevnatega področja v okolici Laškega brez intenzivnega kmetijstva v širši okolici.


5,9012,90

Počisti
medaš logo

Opis

Naravni čebelji med nabran iz pomladnega nektarja cvetov.

Čebele ga naberejo, predelajo, posušijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja za človeka vir sladkorjev, encimov, vitaminov, beljakovin in aminokislin ter mineralnih snovi. Naš med je nabran v neokrnjeni naravi gričevnatega področja v okolici Laškega brez intenzivnega kmetijstva v širši okolici.


Medaš nudi cvetlični in kostanjev med pakiran v kozarce različnih velikosti.

Med je naravna sladka snov, ki ga izdelajo čebele Apis mellifera, iz nektarja cvetov ali izločkov iz živih delov rastlin ali izločkov na živih delih rastlin, ki jih čebele zberejo, predelajo z določenimi lastnimi snovmi, ga shranijo, posušijo in pustijo dozoreti v satju.

Delitev medu po izvoru:
a) cvetlični med ali med iz nektarja – pridobljen je iz nektarja cvetov;
b) med iz mane ali gozdni med – pridobljen je predvsem iz izločkov insektov (Hemiptera) na živih delih rastlin ali izločkov živih delov rastlin.

Med je za človeka vir sladkorjev (glukoze, fruktoze, saharoze), encimov (invertaza, amilaza, glukoza oksidaza, katalaza), vitaminov (vitamini B kompleksa, vitamin C, pantotenska kislina, folna kislina), beljakovin in aminokislin in rudninskih snovi (kalij, natrij, fosfor, kalcij, silicij, magnezij, železo, mangan).


Družinska tradicija od leta 1950 in tehnološko znanje so garancija za kakovostne in inovativne čebelje pridelke in izdelke blagovne znamke Medaš.

Brand

MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja


MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja se nahaja sredi neokrnjene narave v okolici Laškega. Družinska tradicija od leta 1950 in tehnološko znanje so garancija za kakovostne in inovativne čebelje pridelke in izdelke blagovne znamke Medaš.

Poleg medu, cvetnega prahu in sirupov na osnovi medu najdete pri MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja v ponudbi še pet vrst ročno izdelanih čokolad ter naraven lešnikov namaz brez aditivov s kar 60 % vsebnostjo lešnikov.

Lešnikov namaz z medom ali t.i. »domača nutela« je plod večmesečnih testiranj prave recepture, seveda priljubljena kot namaz pri otrocih, njihove mamice pa ga imajo najraje kar »na žlico«.

Kakav že stoletja velja za hrano bogov in ravno tako je čokolada sladica z več pozitivnimi učinki, če le ne vsebuje preveč sladkorja ter dodatkov in ravno tega načela smo se držali že od prvih testnih izdelav čokolade.

Naš ponos sta z medom sladkana domača temna čokolada in odličen lešnikov namaz.


medaš logo

Dodatne informacije

VSEBNOST

250g, 450g, 900g

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko ocenijo izdelek.