Opis
Kremni med je izdelan iz cvetličnega medu s posebnim postopkom nadzorovane naravne kristalizacije medu. Ostane mazav dolgo časa in je primeren tudi za izdelavo raznih mešanic sadja, oreščkov, cvetnega prahu,… z medom. Lahko pa se ga enostavno namaže na kruh in pri tem ne teče “po prstih”.
Medaš nudi cvetlični in kostanjev med pakiran v kozarce različnih velikosti.
Med je naravna sladka snov, ki ga izdelajo čebele Apis mellifera, iz nektarja cvetov ali izločkov iz živih delov rastlin ali izločkov na živih delih rastlin, ki jih čebele zberejo, predelajo z določenimi lastnimi snovmi, ga shranijo, posušijo in pustijo dozoreti v satju.
Delitev medu po izvoru:
a) cvetlični med ali med iz nektarja – pridobljen je iz nektarja cvetov;
b) med iz mane ali gozdni med – pridobljen je predvsem iz izločkov insektov (Hemiptera) na živih delih rastlin ali izločkov živih delov rastlin.
Med je za človeka vir sladkorjev (glukoze, fruktoze, saharoze), encimov (invertaza, amilaza, glukoza oksidaza, katalaza), vitaminov (vitamini B kompleksa, vitamin C, pantotenska kislina, folna kislina), beljakovin in aminokislin in rudninskih snovi (kalij, natrij, fosfor, kalcij, silicij, magnezij, železo, mangan).
Ocene
Zaenkrat še ni nobenih ocen.