CVETNI PRAH


Cvetni prah ali pelod čebele naberejo na prašnikih cvetočih rastlin. Je bogat vir beljakovin, aminokislin, maščob, vitaminov in inhibinov, ki zavirajo razvoj nekaterih vrst bakterij.


Medaš nudi cvetlični in kostanjev cvetni prah pakiran v kozarce različnih velikosti.


6,90

Dovoljeno tudi, če ni na zalogi

medaš logo

Opis

Medaš nudi cvetlični in kostanjev cvetni prah pakiran v kozarce različnih velikosti.


Zrnca cvetnega prahu ali peloda se tvorijo v prašnicah višjih rastlin. Namenjena so spolnemu razmnoževanju rastlin in so nosilec moških spolnih celic. Pelod je proteinsko najbogatejši del rastline. Sestavine cvetnega prahu so odvisne od rastline, na kateri ga čebele nabirajo.

  • V njem najdemo vse za človeka življenjsko pomembne (esencialne) aminokisline (arginin, histidin, izolevcin, levcin, lizin, metionin…),
  • razne maščobne kisline, ki jih človeški organizem ne more sintetizirati in
  • vitamine: skupine B, C, D, E in K ter provitamin A.
  • Pomembni sestavni del so tudi inhibini, ki zavirajo razvoj nekaterih vrst bakterij.

Družinska tradicija od leta 1950 in tehnološko znanje so garancija za kakovostne in inovativne čebelje pridelke in izdelke blagovne znamke Medaš.

Brand

MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja


MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja se nahaja sredi neokrnjene narave v okolici Laškega. Družinska tradicija od leta 1950 in tehnološko znanje so garancija za kakovostne in inovativne čebelje pridelke in izdelke blagovne znamke Medaš.

Poleg medu, cvetnega prahu in sirupov na osnovi medu najdete pri MEDAŠ | Medeni butik in čokoladnica Škorja v ponudbi še pet vrst ročno izdelanih čokolad ter naraven lešnikov namaz brez aditivov s kar 60 % vsebnostjo lešnikov.

Lešnikov namaz z medom ali t.i. »domača nutela« je plod večmesečnih testiranj prave recepture, seveda priljubljena kot namaz pri otrocih, njihove mamice pa ga imajo najraje kar »na žlico«.

Kakav že stoletja velja za hrano bogov in ravno tako je čokolada sladica z več pozitivnimi učinki, če le ne vsebuje preveč sladkorja ter dodatkov in ravno tega načela smo se držali že od prvih testnih izdelav čokolade.

Naš ponos sta z medom sladkana domača temna čokolada in odličen lešnikov namaz.


medaš logo

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko ocenijo izdelek.